After Business la Grădina Vlahiia - Paradisul din Snagov

 


Eu am o vorbă - unii ajung în iad când mor, alții când se nasc. Dar cred că există și reversul acestor cuvinte. Unii ajung în paradis când mor, iar alții mai norocoși - când se nasc. Am mai descoperit o categorie - pe cei care ajung în paradisul de la Grădina Vlahiia din Snagov.


Povestea fabuloasă a acestui loc o puteți asculta în finalul acestui fotoreportaj, spusă chiar de cel ce a întemeiat acest loc mirific. Este vorba despre viața impresionantă a unui om puternic care a trebuit să lupte pentru tot ce și-a dorit. Și a reușit.


Voi încerca să fiu cât mai discret și să las imaginile să vorbească. Pentru că au ce spune. Eu am ajuns aici când am organizat o întâlnire cu Club Gourmet by gAstronom Costin Staicu la recomandarea insistentă a unui amic căruia-i mulțumesc din tot sufletul. Cu această ocazie am făcut și o testare pentru Ghidul Lingurin al Restaurantelor din România.


Grădina Vlahiia este o pensiune agroturistică de patru margarete ce are în dotare 14 camere de cazare în case maramureșene aduse din nord-estul României și reasamblate aici, în apropierea Bucureștiului. La fel și o copie a bisericii ”dintr-un lemn”, precum și un muzeu al țăranului. Oaspeții, cazați aici sau doar în trecere, sunt omeniți într-un restaurant ce are două categorii de preparate - românești și italienești. 


Ce este foarte important de menționat este faptul că în sezon se folosesc pentru gătit legume și fructe din producția proprie. Iar pentru iarnă se pun la conservat aceleași roade deosebit de gustoase, îngrășate doar cu balega de la caii și vacile pe care le cresc acești gospodari cu mare drag și dăruire.


La cârma treburilor din bucătărie am regăsit după trei ani pe Chef Paul - cel care m-a impresionat prin creativitate și rigoare profesională la un restaurant foarte special, cu mâncare care nu îngrașă, despre care am vorbit AICI.




Câteva preparate pe care le-am încercat și ne-au plăcut au fost - mușchi de mangaliță perpelit pe rocă vulcanică cu sos demiglace (60 lei), ciolan afumat cu iahnie de fasole (32 lei) și cârnați proaspeți cu varză călită (32 lei).


Am asociat în mod fericit o Fetească Neagră Cantus Primus (140 lei) din podgoria Dealu Mare de la Viile Metamorfozis.














Un fotoreportaj mai amplu puteți vedea AICI. Și, după cum v-am promis încă de la început, vă invit să vizionați un interviu impresionant cu antreprenorul care a creat acest brand - Grădina Vlahiia din Snagov. Go Business!




Comentarii